SENASTE
NYTT

Vad händer i vårat bryggeri?
Här kan du läsa senaste nytt om vad som händer hos oss.

Webbplatsen innehåller marknadsföring av alkoholdryck. I enlighet med Konsumentverkets allmänna råd (KOVFS 2015:1) är målgruppen för denna webbplats personer över 20 år. Åldersgränsen för inköp av dessa drycker är 20 år på Systembolaget.

Lilla Edet Bryggeri + Beerium Kraftölsbryggeri = Sant


Nu e vi på gång! Tillsammans med de goa bryggarna i Beerium Kraftölsbryggeri AB har vi startat ett nytt produktionsbolag med en ny produktionslokal på Lödöse Varf.Vi kommer att finnas kvar på respektive ort och ha våra egna varumärken och pubar precis som förut. Däremot kommer vi att ha ett grymt erfarenhetsutbyte och väldigt kul tillsammans. Säkerligen kommer några trevliga events att ske också. En otroligt spännande framtid väntar!

Nu bryggs det öl i Lilla Edet - Artikel från Ale Kuriren


"Det var i februari förra året som Grästorps Bryggeri återuppstod i ny regi under paret Anette Pålsson och Torbjörn Wellraths vingar. Verksamheten startade upp på gamla Herkulesområdet, men ganska snart hade man växt ur lokalerna.

– Av Edethus blev vi erbjudna nya och större lokaler på samma område, men offerten blev för dyr så lokalerna byggdes aldrig. Istället ordnande de så att vi kunde flytta in i den gamla brandstationen. Med facit i hand blev det bästa tänkbara lösning..."


Ett varumärke blir två när bryggeri flyttar - Artikel från Beernews.se


"Nya ägare gör att bryggeriet flyttar fem mil åt sydväst. Men Grästorps Bryggeri lever vidare och kan få sällskap av ett nytt varumärke i Lilla Edet.

Det var i höstas som Grästorps Bryggeri kom ut till försäljning. En som fick nys om det var Anette Pålsson.

– Jag sade direkt till Tobbe att det där köper vi!"


LEADER + Lilla Edet Bryggeri = Sant


Lilla Edet Bryggeri har sökt och blivit beviljat ett investeringsbidrag från Leader längs Göta Älv . Tack vare detta kan bryggeriet investera i större jästankar och en kylanläggning mm.


Projektet har bedrevs i nästan ett år och syftet med projektet var att producera lättöl på ett hållbart sätt.


Målet var att starta varumärket Lilla Edet Bryggeri och brygga dryck enligt de gamla recepten från de två lokal bryggerier som funnits på orten, Kallkällans Bryggeri och Lilla Edet Ångbryggeri,  om recepten stod att finna. Vi fick äran att träffa den gamle bryggaren Robert på Kallkällans Bryggeri och diskutera hans recept vilket var väldigt intressant.De drycker som bryggdes var lättöl, svagdricka och maltdricka. Bryggeriet kommer också ta fram alkoholfri öl när tekniken finns samt Kombucha.

Hållbart innebär att bryggeriet alltid utvärderar och väljer i möjligaste mån närproducerade miljövänliga råvaror, flaskor producerat av hög andel återvunnet glas, korta transporter då ölet kommer direktlevereras lokalt till närliggande krogar, affärer och Systembolag.


Målet var också att bidra till arbetstillfällen och kunna vara en turistattraktion när vi nu flyttat in i den gamla brandstationen mitt på torget i Lilla Edet. 

SmåLaxen lättöl finns att köpa på ICA i Lilla Edet. SmåLaxen hittar ni också på bla Uddevalla Saluhall, Kärrstegens Gård i Ljungskile, Texas Longhorn i Linné i Göteborg.


Under året kommer Kombucha och Svagdrickan att lanseras. De är provbryggda och recepten klara och lovar gott.