NORTH ATLANTIC
SALMON FUND

Idén till vår öl Laxens HOPp föddes på en

strandbrink vid River Dee...

De inbitna laxfiskarna, Lorden ochTobbe, satt och spanade efter hoppande lax över en ny favoritöl de hittat i Skottland. Laxarna lyste med sin frånvaro och de diskuterade hur de kan hjälpa dem i haven. Svaret blev vår öl
Lilla Edet Bryggeri Vildlaxens HOPp. En egen NEIPA där överskottet går till NASF - North Atlantic Salmon Fund.


Denna New England IPA har en rund och fyllig kropp med en behaglig beska. Doften innehåller hela fruktkorgen och i smaken kan man även ana några bärsorter. Ölen är ordentligt humlad med Green Bullet, Cascade, Citra och Mosaic. Bryggd av Laxfiskare.

Vad är NASF?

North Atlantic Salmon Fund

Grundades 1996 i Förenta staterna av den isländska affärsmannen och bevarandebokaren Orri Vigfusson för att stödja miljövårdsarbetet . Han var en ivrig fiskare som har åldrats med flugfiske på stranden vid avlägsna isländska floder. Hans strategi att förmedla kommersiella bevarandeavtal som syftar till att bevara denna hotade fisk samtidigt som han kompenserar fiskare och omvandlar dem till mer hållbart fiske har räddat över 10 miljoner nordatlantiska lax sedan 1991.


Orri Vigfusson dog den 1 juli 2017, men genom NASFs och dess partners utomlands kommer hans arv att leva vidare. NASF har två primära program genom vilka den genomför sina marina bevarandeinsatser: (1) Aquaculture Program bekämpar laxuppfödning av öppna odlingar, en smutsig och miljömässigt förödande form av vattenbruk och (2) Orri Fund, som stöder miljövårdsavtal i norra Atlanten.

VILL DU LÄSA MER OM NASF?