Leaderprojekt

LEADER 


Lilla Edet Bryggeri har sökt och blivit beviljat ett investeringsbidrag från Leader längs Göta Älv . Tack vare detta kan bryggeriet investera i större jästankar och en kylanläggning mm.


Projektet har bedrevs i nästan ett år och syftet med projektet var att producera lättöl på ett hållbart sätt.

 MÅL OCH SYFTE


Målet var att starta varumärket Lilla Edet Bryggeri och brygga dryck enligt de gamla recepten från de två lokal bryggerier som funnits på orten, Kallkällans Bryggeri och Lilla Edet Ångbryggeri,  om recepten stod att finna. Vi fick äran att träffa den gamle bryggaren Robert på Kallkällans Bryggeri och diskutera hans recept vilket var väldigt intressant.


De drycker som bryggdes var lättöl, svagdricka och maltdricka. Bryggeriet kommer också ta fram alkoholfri öl när tekniken finns samt Kombucha.


Hållbart innebär att bryggeriet alltid utvärderar och väljer i möjligaste mån närproducerade miljövänliga råvaror, flaskor producerat av hög andel återvunnet glas, korta transporter då ölet kommer direktlevereras lokalt till närliggande krogar, affärer och Systembolag.


Målet var också att bidra till arbetstillfällen och kunna vara en turistattraktion när vi nu flyttat in i den gamla brandstationen mitt på torget i Lilla Edet. 


SmåLaxen lättöl finns att köpa på ICA i Lilla Edet. SmåLaxen hittar ni också på bla Uddevalla Saluhall, Kärrstegens Gård i Ljungskile, Texas Longhorn i Linné i Göteborg.


Under året kommer Kombucha och Svagdrickan att lanseras. De är provbryggda och recepten klara och lovar gott.

Kontakta oss:
info@lillaedetbryggeri.com

grastorpsbryggeri@hotmail.com

© Alla rättigheter tillhör

Grästorps Bryggeri AB/Lilla Edet Bryggeri