LEADER 2022


Lilla Edet Bryggeri har sökt och blivit beviljats ytterligare ett investeringsbidrag från Leader längs Göta Älv . Tack vare detta kan bryggeriet investera i utrustning för att öppna ett hantverkscafé och restaurang där bydgens hantverkare erbjuds en yta för att marknadsföra och sälja sina hantverk kontinuerligt. Inte bara via marknader och rekoringar. 


Projektet kommer att pågå under nästa ett års tid.


MÅL OCH SYFTE


Målet med detta projektet är att ge bygdens hantverkare möjlighet  att kontinuerligt få visa och sälja sina alster. Hantverkarna kommer erbjudas varsin yta i hantverkscaféet där de kan presentera sin hantverks och ge en beskrivning av sitt arbete.


Produkterna kommer att säljas i caféet under öppettiderna vilket gör att hantverkarna kan nå ut till kunder mer kontinuerligt än de gör idag via marknader och rekoringar. Alla hantverkar är välkomna, det kan vara honungsodlare, smyckesdesigners, chokladtillverkare, snidare, snickare eller vad som helst. Allt detta kan bidra till att hela Götaälvdalens hantverkare kan utveckla sin verksamhet att bli kanske mer än bara en hobby.


Temakvällar kommer att arrangeras där hantverkare kan berätta om sitt hantverk och beskriva hur det går till. Vi hoppas på väldigt trevliga arrangemang och att ett nätverk mellan hantverkare utvecklas!!


Lokalt och småskaligt när det är som bäst!

LEADER 2019


Lilla Edet Bryggeri har sökt och blivit beviljat ett investeringsbidrag från Leader längs Göta Älv . Tack vare detta kan bryggeriet investera i större jästankar och en kylanläggning mm.


Projektet har bedrevs i nästan ett år och syftet med projektet var att producera lättöl på ett hållbart sätt.

MÅL OCH SYFTE


Målet var att starta varumärket Lilla Edet Bryggeri och brygga dryck enligt de gamla recepten från de två lokal bryggerier som funnits på orten, Kallkällans Bryggeri och Lilla Edet Ångbryggeri,  om recepten stod att finna. Vi fick äran att träffa den gamle bryggaren Robert på Kallkällans Bryggeri och diskutera hans recept vilket var väldigt intressant.


De drycker som bryggdes var lättöl, svagdricka och maltdricka. Bryggeriet kommer också ta fram alkoholfri öl när tekniken finns samt Kombucha.


Hållbart innebär att bryggeriet alltid utvärderar och väljer i möjligaste mån närproducerade miljövänliga råvaror, flaskor producerat av hög andel återvunnet glas, korta transporter då ölet kommer direktlevereras lokalt till närliggande krogar, affärer och Systembolag.


Målet var också att bidra till arbetstillfällen och kunna vara en turistattraktion när vi nu flyttat in i den gamla brandstationen mitt på torget i Lilla Edet.