På gång
North Atlantic Salmon Fund
FB_IMG_1576343470253
FB_IMG_1576343459151

Nya lokaler!!!


Nu äntligen är vi inflyttade i gamla brandstationen mitt på torget i Lilla Edet. Serveringstillstånd inskickat till kommunen men kvarnarna mal långsamt och så kom Corona emellan.


Planen är att så snart som det är möjligt öppna upp vår smakpub. Det kommer finnas möjlighet till privata bokningar med visningar i bryggeriet och ölprovning med pubtallrik.


Andra möjliga bokningar är tex privata evenemang, konferenser, teambildning eller något annat trevlig. Vi kommer samarbeta med någon cateringfirma och erbjuda goa menyer som passar till vår öl.


Mer info kommer om detta längre fram.

 

Bruket 1881


Nästa lansering om allt går vägen blir en lager - Bruket 1881 och planen är 1 juli.


 

Vildlaxens HOPp - en grym NEIPA (New England India Pale Ale)


Idén till Laxens HOPp föddes på en strandbrink vid River Dee. De inbitna laxfiskarna, Lorden ochTobbe, satt och spanade efter hoppande lax över en ny favoritöl de hittat i Skottland. Laxarna lyste med sin frånvaro och de diskuterade hur de kan hjälpa dem i haven. Svaret blev flaskan du håller i handen. En egen NEIPA där överskottet går till NASF. Skål!


Denna New England IPA har en rund och fyllig kropp med en behaglig beska. Doften innehåller hela fruktkorgen och i smaken kan man även ana några bärsorter. Ölen är ordentligt humlad med Green Bullet, Cascade, Citra och Mosaic. Bryggd av Laxfiskare.


Nu kan ni beställa vår senaste öl - Vildlaxens HOPp via privatimport på Systembolaget. För varje såld flaska kommer vi att skänka 2 kronor till fonden. Längre ned på sidan hittar ni en länk till fonden samt en kort beskrivning vad fonder arbetar med.


Pris 29.90 st

Länk till privatimport


Ange följande uppgifter när ni skapat ett konto och klickat er vidare till Privatimport.


Leverantör: Grästorps Bryggeri AB

Dryckens namn: Vildlaxens Hopp

Varugrupp: Öl

Antal: Fyll i så många ni vill ha

Volym: 330 ml

Förpackning: Flaska

Välj butik: Vara, Grästorp, Vänersborg, Överby, Oden, Lilla Edet eller Ale Torg


Skicka iväg den och ni kommer få bekräftelsemail på förfrågan. Vi kommer få en offert som vi kommer godkänna och ni får då ett mail där ni godkänner ordern. Därefter kommer vi att leveransbekräfta den till den valda butiken. Räkna med ca en veckas leveranstid.North Atlantic Salmon Fund (US), eller NASF

Grundades 1996 i Förenta staterna av den isländska affärsmannen och bevarandebokaren Orri Vigfusson för att stödja miljövårdsarbetet . Han var en ivrig fiskare som har åldrats med flugfiske på stranden vid avlägsna isländska floder. Hans strategi att förmedla kommersiella bevarandeavtal som syftar till att bevara denna hotade fisk samtidigt som han kompenserar fiskare och omvandlar dem till mer hållbart fiske har räddat över 10 miljoner nordatlantiska lax sedan 1991.


Orri Vigfusson dog den 1 juli 2017, men genom NASFs och dess partners utomlands kommer hans arv att leva vidare. NASF har två primära program genom vilka den genomför sina marina bevarandeinsatser: (1) Aquaculture Program bekämpar laxuppfödning av öppna odlingar, en smutsig och miljömässigt förödande form av vattenbruk och (2) Orri Fund, som stöder miljövårdsavtal i norra Atlanten.


Länk till NASF

 

Kontakta oss:
info@lillaedetbryggeri.com

grastorpsbryggeri@hotmail.com

© Alla rättigheter tillhör

Grästorps Bryggeri AB/Lilla Edet Bryggeri